Miljon eurot ja maja meie kliendile

10.04

Meie büroo vandeadvokaadid Monica Pihlak ja Kalev Pihlak esindasid üle kolme aasta kestnud kohtuvaidlustes Marika Freiberg’i tema endise abikaasa Imre Freiberg vastu.

29.03.2023 andis põhjaliku ülevaate aega ja ressurssi nõudnud pikast protsessist ajaleht „Eesti Ekspress“, https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120164088/pesupulbrikuningas-joudis-eksnaisega-kokkuleppele-naine-saab-miljon-eurot

Kuigi suurtööstur Imre Freiberg kantis ühisvaraks olnud tööstuskontserni Mayeri aktsiad  ja keemiatööstuse muud varad enda kontrolli alla uude ettevõttesse, saavutas vandeadvokaat Kalev Pihlak selle, et politsei ja prokuratuuri keeldumiste kiuste Riigikohus kinnitas – selliselt ühisvarast varade välja kantimine on kuriteo tunnustega tegu ning sellega ei tekitata pelagalt kahju mitte varasid omanud äriühingule vaid ka ühingute omanikele, sh omanikuna mitte registreeritud abikaasale, kellele samuti kuulub osa ühisvarast.  

Kokkuvõtvalt saavutasid meie büroo advokaadid märkimisväärselt eduka kompromissi meie kliendile Marika Freibergile.

Marika Freiberg sai nullist alustanult ühisvara jagamist kinnitava kompromissiga miljon eurot ja paarismaja osa koos kõige selle juurde kuuluvaga.

Marika kommentaar ajakirjanikule tunnustab meie aastate pikkust tööd: „Marika tõdeb, et temaga sarnases olukorras naisi on teisigi. „Kes saavad, võtavad endale hea advokaadi, ja kes ei saa, kaitsku neid jumal,“ ütleb ta“.

See on olnud sedavõrd oluline teema, mida ajakirjandus on pidanud vajalikuks kajastada läbi aastate, jälgides detailselt meie tööd:

08.09.2021

Pesupulbrikuningas võitis ebatavalises kohtuvaidluses oma endist abikaasat (1)

18.08.2021

Miljonäri advokaadid võitlevad, et ta eksnaine ei saaks lahutusega osalust hinnalises tehases (119)

27.04.2021

Perekond Freibergi juhtum: prokuratuur uurib, kas pesupulbrikuningas tõmbas eksnaist alt (76)

07.04.2021

Prokuratuur ja ringkonnakohus lasksid pesupulbri­kuninga lahutusega viltu

16.12.2020

Räpane lahutus: Eesti pesupulbrikuningas kiskleb naisega vara pärast